Consumer / Projects

Van doek tot binnenzonwering

Onze medewerkers in Eibergen zijn trots op de Verosol producten die ze maken. Vandaar dat zij u graag een kijkje in onze keuken geven en meenemen door onze fabriek. Verosol levert u unieke zonweringsproducten door ons onderscheidende productieproces. Een proces dat duurzaam ingericht is en onze doeken hun bijzondere eigenschappen geeft. Hiermee bieden we u een oplossing die lang meegaat en energiebesparing biedt. Een knap staaltje vernuft van Nederlandse bodem waar we u graag deelgenoot van maken. Daarom laten onze medewerkers u hierbij de belangrijkste stappen zien. Zij zorgen er eigenhandig voor dat u een kwaliteitsproduct geleverd krijgt waarvan u het comfort lang kunt ervaren.

Stap 1

Metalliseren

Johan Somsen: "Ik breng bij het metalliseren in de metalliseermachine een hele dunne laag aluminium aan op het doek. Hierdoor krijgt uw zonwering zijn isolerende en reflecterende werking."

Stap 2

Doek kleuren

Herman Vogt en Bennie Hulst: "Wij zorgen ervoor dat de juiste kleur op het doek komt. Dit is een zeer nauwkeurig proces waarbij de kleur niet mag afwijken van de kleur die de klant heeft gekozen. Daarnaast moeten de kleuren voldoen aan hoge eisen voor de kleurvastheid."

Stap 3

Keuren

Theresa Dijkgraaf: "Voordat de binnenzonwering naar de klant gaat doe ik nog de eindcontrole. Elk product controleer ik nauwkeurig op perfectie en werking op de keurtafel."

Onze historie

Het verhaal van Verosol begint in New York. Het is 1963 als de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan de stad. Bij het zien van de glazen wolkenkrabbers vraagt hij zich af hoe deze gebouwen het binnen toch koel moeten houden. Terug in Nederland bedenkt hij de oplossing: wanneer er een ultradun aluminiumlaagje op textiel wordt aangebracht, zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van zonlicht.

Hij ontwikkelt een machine om dit metaallaagje op te brengen en de basis voor het latere bedrijf Verosol is gelegd. Zijn idee – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – is nog steeds springlevend. Verosol heeft de techniek van het metalliseren in de loop der jaren steeds verder verbeterd, maar de productieketel die Verolme liet ontwikkelen, is nog steeds in gebruik.

De legendarische woorden van Verolme vastgelegd op camera in 1963, bekijk de film hiernaast en zie hoe het allemaal begon.